Passionate readers

Sunday, 29 July 2012

TGV Cinemas Bukit Indah and Snow white and The Huntsman and a little bit of U&I.

Post ni dah lame aku draft tapi tak publish pasal banyak bende nak buat. So, aku post skrng utk korang. Enjoy!
Kristen Stewart, entah kenapa aku agak kurang mengemari lakonannya. Mungkin kerana air mukanya yang padaku sentiasa kelihatan "sakit".

Sehinggakan semasa aku menonton Snow White and The Huntsman semasa adegan Ravenna di hutan salji meracuni Snow White mengingatkan aku kepada adegan Twilight semasa Bella cuba melawan kesakitan digigit vampire. Arghh..shoot angle yang sama, posisi pelakon yang sama, wajah kesakitan yang sama. Memang Kristen terkenal dengan lakonan kesakitannya yang penuh kesaktian. Kristen telah berjaya menyampaikan kesakitan yang dirasainya apabila aku menjadi sakit hati menghayati lakonannya. Bravo!

Kembali kepada filem Snow White and The Huntsman mengisahkan tentang Snow white yang telah kematian ibunya. Bapanya pula menemui Ravenna yang berpura-pura menjadi
tahanan kepada askar-askar gelap yang merupakan ciptaan Ravenna sendiri.Bapa Snow White terpedaya akan muslihat yang dicipta oleh Ravenna dan tertawan dek kecantikan dan kemontokkan Ravenna lalu mengahwininya pada keesokkan  
harinya.

Ravenna yang mempunyai sindrom dendam terhadap kesemua sistem beraja telah membunuh bapa Snow White demi merampas takhta diraja kerajaan bapa Snow White. Bapa Snow White mati terkena racun dan ditikam di jantung oleh Ravenna di malam pertama mereka. Inilah penyebab cerita tersebut di rating PG13.

Setelah bapa Snow White mati dibunuh, Ravenna menjalankan pengambil alihan kuasa secara paksa dan berjaya menawan kerajaan Snow White. Snow White kemudian di kurung sehingga dia membesar menjadi Kristen! Kenapa Kristen? Kenapa?

Kristen secara tiba-tiba dapat melepaskan diri dengan bantuan dua ekor burung cericip. Ravenna mengupah Thor untuk menangkap Kristen kerana adik Ravenna yang seperti bonzer yang kuat tetapi lemah otak tidak berupaya untuk menangkap Kristen. Adoi!

Thor pula begitu suka akan Kristen yang gagah perkasa setelah mendapat "bless" daripada rusa albino bunian. Kristen kemudian menjadi knight memimpin saki baki kerajaannya dahulu dan melancarkan pengambil alihan taktha dan istana yang sepatutnya menjadi haknya.

Akhirnya Ravenna berjaya dikalahkan dengan cara yang klise. Aduh. Kristen menaiki takhta dan pengakhiran cerita Kristen hanya memandang Thor dengan pandangan yang tiada makna dan Thor pula berlalu pergi sambil mengatakan " kau burung merak aku burung enggang". Ending yang realistik dalam cerita fantasi.

Keseluruhan cerita ini agak ringan dari segi plot, apa yang memberatkan cerita ini ialah kos produksi, CGI, dan shoot recycle yang banyak. Filem ini cube mentwistkan cerita dongeng asal dengan terlalu banyak twist sehingga penonton agak bosan menunggu. Prop dan kostumnya boleh dibanggakan jalan ceritanya sahaja aku agak tidak berpuas hati.

Entrance dari parking areas.
Namun aku berpuas hati dengan panggung yang aku pergi, TGV Cinemas Bukit Indah. Audio pecah telinga dengan alunan bass dan treble yang in depth, visual yang terang dan suasana panggung yang nyaman dan kerusi yang empuk ibarat menaiki bas double decker five starrrr, ketinggian kerusi yang sesuai tidak terlalu mendatar dan tidak terlalu cerun, pop corn yang agak sedap berlemak dan kurang biji membuatkan aku begitu selesa melayan filem tersebut walau cerita agak leweh.Ditambah pula dengan kehadiran teman istimewa yang menyerikan lagi suasana pada malam itu menyebabkan aku lupa akan filem tersebut.fullstop.

Ruang legar yang luas
TGV Cinemas Bukit Indah bagiku menyediakan perkhidmatan yang cukup selesa dengan ruang legar yang luas dan tidak terlalu crowded dengan aksesori yang agak melampau. Paparan poster filem-filem yang akan datang juga agak hi-tech. Pencahayaan yang jelas dan sempurna, kemudahan kerusi empuk dan free play diatas floor membuatkan aku tidak terlampau lemas didalam kesesakan umat manusia seperti di Cathay City Square.





Kaunter pembelian tiket juga cukup banyak dengan perkhidmatan kaunter khas TGV cinema Club dan Citibank lengkap dengan barisan biru yang tersendiri. TGV Bukit Indah juga menyediakan pelbagai jenis kerusi semasa menonton wayang dan yang paling teristimewa sekali ialah kerusi beanieplex yang memang menjamin keselesaan tahap tertinggi kepada pengemar filem. Terdapat juga cafe yang menjual pastri dan minuman panas berlemak untuk pengunjung.
















The Nikon of shopped that you should looked for.
Sen Q in sight then your are close.


Keseluruhannya, TGV Cinema Bukit Indah begitu mempesonakan, tidak sia-sia warga Johor Bahru menunggu kehadiran TGV dikawasan yang berkembang pesat itu. 

Ariff
*^^*

3 comments:

  1. I visit each day a few web pages and websites to read articles or reviews, but this
    web site gives feature based writing.
    www.thehonoluluroofer.com

    Check out my web site :: how to find a roofing contractor|roofing Oahu|roofing contractors honolulu|roof replacement honolulu|honolulu roofing|roofers honolulu|honolulu roofing company|honolulu roofing jobs|roofing honolulu|oahu roofing|superior roofing honolulu|honolulu roof repair|quality roofing honolulu|honolulu steel roofing|honolulu slate roof|honolulu roofing companies|roof replacement cost on Oahu|oahu homes and roofs|cool roof hawaii|rubber roofing honolulu|new roof honolulu|roofing service honolulu|honolulu metal roofs|honolulu commercial roofing hawaii|commercial roofing honolulu|roofing installation honolulu|hawaii roofing contractors|roofing materials on Oahu|roofers in hawaii|roof installation honolulu|roof sealant honolulu|reliable roofing honolulu|affordable roofing honolulu|roof inspection and repair honolulu|metal roof honolulu|oahu contractors|hawaii roofing|honolulu flat roof|honolulu roofing repairs|local roofing company honolulu|roofing repair honolulu|industrial roofing oahu|honolulu roofing co|honolulu commercial roofing companies|oahu roofing companies|leaking roof honolulu|honolulu roofing and siding|cool roofing honolulu|best roofing shingles honolulu|large commercial roofing company honolulu|honolulu roofing company reviews|cost of roof replacement honolulu|new roofs honolulu|honolulu roof systems|roofing a house in honolulu|honolulu roofing specialist|local roofing honolulu|honolulu contractor roofing|flat roof replacement honolulu|honolulu roof restoration|honolulu commercial roofing repairs|honolulu reroofing|honolulu flat roof construction|replace roof honolulu|beachside roofing hawaii|roof service honolulu|honolulu commercial roofing repair|roof repair estimates honolulu|honolulu roofing contractors|commercial roofing services honolulu|oahu industrial roofing companies|honolulu roof waterproofing|certified roofing honolulu|roof quotes on Oahu|commercial roof repairs honolulu|best roofing contractors honolulu|roof specialist aohu|right roofing honolulu|honolulu city roofing|find a honolulu roofer|best roofhonolulu|best honolulu roofers|honolulu professional roofing contractors

    ReplyDelete

We keep this comment box as traditionally possible for all convinience, no need of G+ account, no need of CAPTCHA, no need of approval, that is how we really want to hear your feedback and opinions. So feel free to leave your thought, comment, recommendation, opinions and suggestion to us. We will tried to answer and take action from your thought as your thought is a gold to us to make this blog better. Thank you for all your times here at The Golden Sentinel. Open comment to all. TQ

Best out there

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...