Passionate readers

Thursday, 27 November 2014

TECHNO: PERUSERPAID IS A SCAM

Hi.
Baru-baru ini blog aku ini kena flooded dengan url yang macam ini;
http://peruserpaid.com/?ref=47362
http://peruserpaid.com/?ref=47362
Ini url dari web peruserpaid. 
Web yang menjanjikan wang dengan hanya mempromoaikn url yang korang dapat dimana-mana sahaja. Asal ada orang klik sahaja semuanya dikira sebagai klik. Klik link diatas untuk melihat sendiri permainan mereka.

http://peruserpaid.com/?ref=47362

Baik dalam ruangan komen mahupun dekat ruangan cbox blog aku (sebelah kanan korang tu). Macam-macam cara diorang sorok url ini, macam kat cbox tu nama entah pape the  url tu letak la url peruserpaid ni. Secara tak langsung cbox aku jadi tempat url dump area, scrap area and tempat orang memancing duit. Hebat!!

Aku nasihatkan untuk peruserpaid url army supaya BERHENTI dari mencanang url yang menjanjikan duit tanpa korang mengeluarkan modal pun. Iainya terang terangan penipuan dan scam yang sudah terbendang scammernyer. Mana ada penjanaan duit atas dunia ini tanpa pengeluaran modal sedikit pun dalam bentuk duit pada zaman sekarang ini. Sedangkan forex pun orang boleh scam inikan plak web dengan register free dan mengandungi tak sampai 10 pages pun web die dapat menghasilkan wang untuk korang? Sekali lagi aku nasihatkan, sebelum korang kena maki kena persoal kena peras ugut TOLONGLAH BERHENTI dari menabur janji menabur kata manis dan mempertaruhkan maruah untuk kerja yang takdeape dan duit yang dijanjikan tak pernah ada. 

PERUSERPAID ADALAH SCAMMER

Sampai kat sini korang baca memang korang tak percaya lagi.

Ok.

Ak ckp english so nanti korang CEPAT percaya sebab mana orang nak dengar cakap kita kalau kita berbahasa Melayu. Google soe search engine pun tak berapa nak capture ayat dalam bahasa melayu. 

PERUSERPAID IS A SCAMMER. ITS A WEB TRAFIC GENERATOR DESIGN TO ATTRACT USER AND SELL ITS URL WITH PROMISES OF OBTAINING MONEY WHEREAS THERE ARE NO MONEY GIVEN INSTEAD YOU WILL BE ASKED TO GIVE MONEY AHEAD TO OBTAIN THE SUM MONEY PROMISES.

Tak percaya lagi?

http://stuffgate.com/peruserpaid.com

Berdasarkan kesimpulan website peruserpaid yang dilakukan oleh stuffgate.com peruserpaid boleh dijual dengan harga 10k USD pada masa post ini ditulis. Agenda peruserpaid ialah mendapatkan ranking Alexa yang tertinggi untuk mendapatkan traffik tetap dan menjadikan peruserpaid domain yang paling diminati oleh pelabur sebagai tempat pengiklanan. 

Lagi.

Korang ada akaun fb. Sila gunakan. Sebelum korang join apa-apa skim atau money makingweb camni silalah check dulu dekat fb nak-nak kat ruangan group search or pages search. Orang Malaysia suka kongsi benda-benda yang diorang tak puas hati lat area ni la. Untuk topik peruserpaid ni, korang taip je peruserpaid maka akan keluar result peruserpaid group yang macam-macam. Tengoklah plak berapa ramai ahli dalam group tu. The more the merrier. Bile dah sent request and dah approved pun rajin-rajinlah korang tengok comment or post orang yang dah beberapa langkah ke hadapan dengan korang. Aku berani jamin, bermacam-macam ilmu dan maklumat yang korang takkan dapat kat web peruserpaid tu ada dinyatakan di dalam group tu.

Nak lagi?

Tengok gambar la plak. Sebab korang masih lagi tak percaya. Orang cakap sekeping gambar menceritakan seribu makna. Kalau aku tahu dah lama aku hantar je gambar sekeping masa jawab soalan esei SPM bahasa melayu dulu.





Ok. Untuk maklumat lanjut silalah comment ye. Owh, jangan lupa klik ni dan sama-sama kita jawab survey dan menang wang berjuta!!

Kkuet.al
http://www.emailcashpro.com
http://thegoldensentinel.blogspot.com

15 comments:

  1. Fyi, ak dh dpt 565 usd. X tau mne dtg click tu. And mmg kluar survey x lama lps tu browser ak detect phishing page. Its a scam der. X pcya lgi?

    ReplyDelete
  2. Thanks for the info..mmg pnh buat n mmg tau sgt bnd ni tipu jew..sb mse nk claim suh survey dulu..bile da survey utk prove that im not a robot..huh! Mmg lps tu xdpt uat pape byk ads kne klik n download lagu..so dr stu da nmpk betapa cheater je page ni..lg satu stiap kali nk masuk mst nme peruserpaid bertukar2 n paswod x match..huhh! So moral of the story xda bnd kat dunia ni bole dpt free lebih2 lg libatkan $$$$..sekian..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq anon sbb baca..mmg kt ats dunia ni xde bnde yg free..huhu

      Delete
    2. ada benda free yang bagus macam horte.st, tp kena rajin lah baru dapat hasil

      Delete
    3. shorte.st

      Delete
  3. Btol ke??sye dah buat bnyak nie..aduh..

    ReplyDelete
  4. banyak info diperolehi terima kasih.Tetapi jika kita pernah mendaftar sign-up d peruserpaid tu, apa pla kesannya boleh beri respon sebab saya tak berapa faham ni terima kasih?

    ReplyDelete
  5. Saya da buat...x send kat sape2 lg tengok2 ade $50...
    kita x rugi ape-ape kn..?

    ReplyDelete
  6. gila banyak aku pakai shortlink pun 3 bulan pun baru dapat rm100 a.k.a 30dollar, tu pun susah nk dpt

    ReplyDelete
  7. Thanks bro...info mantap
    nasib baik aku search google dulu sblm daftar

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. makan tahi la scam ni, cam ni xpayah orang kerja susah nak cari reseki rm30 buat macam guli 1 hari!

    ReplyDelete
  10. ijin share
    Waktunya berburu dollar pakai android, sehari $2
    Cari aplikasi WHAFF di playstore -> download -> register -> masukan kode AE39968, otomatis dapat bonus $0,3

    ReplyDelete
  11. guys sape sape yang memang serious nak extra income dengan system Germany yang paling hebat call saye. memang betul takde apeape dI dunia ni yg u boleh faedah tanpe investment dan hard working. kalau sape sape yang memang hardworking and serious dalan business dan dalam membuat income sebanyak rm14000 sebulan call saye. pls note only for serious customers. 0162782766

    ReplyDelete

We keep this comment box as traditionally possible for all convinience, no need of G+ account, no need of CAPTCHA, no need of approval, that is how we really want to hear your feedback and opinions. So feel free to leave your thought, comment, recommendation, opinions and suggestion to us. We will tried to answer and take action from your thought as your thought is a gold to us to make this blog better. Thank you for all your times here at The Golden Sentinel. Open comment to all. TQ

Best out there

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...